Buraczki czerwone z żeberkami

wd2005

Autor:

Przepisów: 3548

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

1 os.

Składniki

  • 400 g małych żeberek wieprzowych
  • 400 g czerwonych buraczków
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka przyprawy do mies
  • sól
  • pieprz czarny, mielony

Opis przygotowania

Buraczki umyć, przełożyć je do rondla, zalać wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu buraczki odcedzić, obrać ze skóry zmiksować na jednolitą masę mikserem. Żeberka wieprzowe podzielić na porcje, oprószyć je przyprawą do mięs, szczyptą soli, pieprzu i smażyć na rozgrzanym oleju na patelni. Całość ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz.

0 komentarzy

Podobne przepisy