Buraczki czerwone z żeberkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 2099
Buraczki czerwone z żeberkami
fot. Tim Rodenberg / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g małych żeberek wieprzowych
  • 400 g czerwonych buraczków
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka przyprawy do mies
  • sól
  • pieprz czarny, mielony

Opis przygotowania:

Buraczki umyć, przełożyć je do rondla, zalać wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu buraczki odcedzić, obrać ze skóry zmiksować na jednolitą masę mikserem. Żeberka wieprzowe podzielić na porcje, oprószyć je przyprawą do mięs, szczyptą soli, pieprzu i smażyć na rozgrzanym oleju na patelni. Całość ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów