Ziemniaki zapiekane z serem, szpinakiem i warzywami

wd2005

Autor:

Przepisów: 3435

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

1 os.

Składniki

  • 250 g tartego sera Gouda
  • 200 g świeżego szpinaku
  • 6 ziemniaków
  • 4 pomidorki koktajlowe czerwone
  • 4 pomidorki koktajlowe żółte
  • główka czerwonej salaty
  • główka sałaty strzępiastej
  • sól

Opis przygotowania

Wszystkie warzywa umyć i osączyć z wody. Szpinak pokroić drobno. Sałatę czerwoną i strzępiastą wyłożyć na talerz. Pomidorki koktajlowe przekroić na połowy i dodać do sałaty. Ziemniaki przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować w mundurkach do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i pokroić je w plastry o grubości 1 cm. Pokrojone ziemniaki posypać szczyptą soli, pokrojonym wcześniej szpinakiem i tartym serem Gouda. Wszystko włożyć do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C i piec do chwili, aż ser całkowicie się roztopi. Wtedy wyciągnąć z piekarnika i dodać do warzyw na talerzu.

0 komentarzy

Podobne przepisy