Soja gotowana z marchewką i maniokiem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3594

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

1 os.

Składniki

  • 400 g soi
  • 4 marchewki
  • 2 korzenie manioku
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
  • olej słonecznikowy do głębokiego smażenia
  • sól

Opis przygotowania

Warzywa umyć. Soję przesypać do rondla, zalać ją 1,5 l lekko osolonej wody i moczyć przez 2,5 godziny. Po namoczeniu ugotować do miękkości w wodzie, w której się moczyła, odcedzić i wyłożyć na talerz. Marchew oraz korzeń manioku obrać ze skóry, pokroić na kawałki i smażyć w mocno rozgrzanym, głębokim oleju na średnim ogniu do chwili, aż oba składniki zaczną się lekko rumienić. Wtedy ściągnąć je z ognia, osączyć z nadmiaru tłuszczu i dodać do soi na talerzu. Wszystko skropić sosem sojowym.

0 komentarzy

Podobne przepisy