Sałatka owocowo-warzywna z pszenicą i miodem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3516

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

1 os.

Składniki

  • 200 g pszenicy
  • 4 łyżki miodu lipowego
  • 2 dojrzale awokado
  • 2 pomidory
  • pęczek cykorii endywii
  • sól

Opis przygotowania

Pszenicę zalać 4 szklankami lekko osolonej wody i moczyć przez 2 godziny. Po namoczeniu ugotować na sypko w wodzie w której się moczyła i odparować. Cykorię, pomidory oraz awokado umyć i osaczyć z wody. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w dużą kostkę do miski. Pomidory i cykorie pokroić na kawałki i dodać do awokado. Dodać do tego ugotowaną wcześniej pszenicę. Całość skropić miodem lipowym i dobrze wymieszać.

0 komentarzy

Podobne przepisy