Kalafior w oliwie

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 1689
Kalafior w oliwie
fot. Foodista / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 1 duży kalafior
  • 1 łyżeczka przyprawy garam masala
  • 1 ząbek czosnku
  • 0,5 szklanki oliwy z oliwek
  • sól

Opis przygotowania:

Kalafiora umyć, podzielić na różyczki i przełożyć je do rondla. Zalać je 1,5 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i wyłożyć na talerz. Następnie czosnek obrać ze skóry i przepuścić przez praskę, po czym wymieszać go z oliwą z oliwek, przyprawą garam masala i zalać tym kalafiora na talerzu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów