Tortilla po hiszpańsku

wd2005

Autor:

Przepisów: 3474

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

średni

Czas:

Porcje:

1 os.
  • Tortilla po hiszpańsku

    Dodane przez: wd2005

    Foodista / CC-BY 2.0

Składniki

  • 350 g ziemniaków
  • 4 jajka
  • 3 żółtka jaj
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 0,5 łyżeczki przyprawy do ziemniaków
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania

Ziemniaki umyć, osączyć z wody i pokroić w cienkie plastry. Cebulę z czosnkiem obrać ze skory, pokroić drobno i razem z pokrojonymi wcześniej ziemniakami smażyć na rozgrzanej oliwie na patelni do miękkości ziemniaków. Kiedy ziemniaki zmiękną, jajka wbić do rondla, roztrzepać je widelcem z przyprawą do ziemniaków, szczyptą soli oraz pieprzu i zalać całość na patelni. Wszystko smażyć na rumiany kolor, po czym gorące wyłożyć na talerz. Następnie żółtka przełożyć do kubka, roztrzepać je widelcem i polać nimi potrawę.

0 komentarzy

Podobne przepisy