Topinambur panierowany w mleku i soku z buraków

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 1090
Topinambur panierowany w mleku i soku z buraków
fot. Ideas in Food / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g topinambura (bulw słonecznika)
  • 250 g niebieskiego mleka w proszku
  • 100 ml jogurtu naturalnego
  • 100 ml soku z czerwonych buraków
  • garstka świeżego oregano

Opis przygotowania:

Topinambur umyć, osączyć z wody i obrać ze skóry. Sok z buraków przelać na talerz. Mleko w proszku przesypać na talerz. Następnie obrany wcześniej topinambur namoczyć w jogurcie naturalnym, a potem obtoczyć go w mleku w proszku. Po obtoczeniu wyłożyć na sok z buraków. Całość posypać świeżym oregano.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów