Topinambur panierowany w mleku i soku z buraków

wd2005

Autor:

Przepisów: 3435

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

1 os.

Składniki

  • 300 g topinambura (bulw słonecznika)
  • 250 g niebieskiego mleka w proszku
  • 100 ml jogurtu naturalnego
  • 100 ml soku z czerwonych buraków
  • garstka świeżego oregano

Opis przygotowania

Topinambur umyć, osączyć z wody i obrać ze skóry. Sok z buraków przelać na talerz. Mleko w proszku przesypać na talerz. Następnie obrany wcześniej topinambur namoczyć w jogurcie naturalnym, a potem obtoczyć go w mleku w proszku. Po obtoczeniu wyłożyć na sok z buraków. Całość posypać świeżym oregano.

0 komentarzy

Podobne przepisy