Deser z tapioki i pomarańczy

wd2005

Autor:

Przepisów: 3640

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

1 os.

Składniki

  • 2 szklanki mleka kokosowego
  • 2 łyżki pereł z tapioki
  • 2 soczyste pomarańcze
  • 1 łyżeczka syropu z agawy
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • garstka świeżego estragonu do dekoracji

Opis przygotowania

Pomarańcze oraz estragon umyć i osączyć z wody. Pomarańcze obrać ze skóry i podzielić na plastry. Następnie perły z tapioki opłukać pod bieżącą wodą, przesypać je do rondla, zalać mlekiem kokosowym, syropem z agawy, wlać do tego ekstrakt waniliowy i moczyć prze 30 minut. Po namoczeniu gotować przez 10-12 minut na średnim ogniu, a następnie ciągnąc z ognia, przelać na talerz i przestudzić. Dodać do tego obrane wcześniej pomarańcze, a wszystko udekorować świeżym estragonem.

0 komentarzy

Podobne przepisy