Jogurt morelowo-pomarańczowy

wd2005

Autor:

Przepisów: 3638

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

1 os.

Składniki

  • 600 ml jogurtu greckiego
  • 200 g świeżych moreli
  • 100 ml soku ze świeżych pomarańczy
  • 4 łuskane orzechy laskowe
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 garstka kiełków słonecznika

Opis przygotowania

Morele oraz kiełki słonecznika umyć i osączyć z wody. Morele przekroić na połowy, obrać ze skóry i usunąć z nich pestki. Miąższ z moreli przełożyć do miksera. Następnie do miąższu z moreli dodać jogurt grecki, wlać do tego sok z wyciśniętych pomarańczy i wsypać cukier puder. Całość zmiksować na jednolitą masę, a po zmiksowaniu wyłożyć do miski. Wszystko udekorować orzechami laskowymi i kiełkami słonecznika.

0 komentarzy

Podobne przepisy