Omlet z kalafiorem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3495

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

1 os.

Składniki

  • 6 jaj
  • 2 łyżki tartego sera Gouda
  • 2 łyżki masła
  • 0,5 szklanki mleka 2%
  • 1 duży kalafior
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania

Kalafiora umyć, pokroić na różyczki, przełożyć je do rondla, zalać 1,5 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu kalafiora odcedzić i przełożyć go na rozgrzane masło na patelni. Następnie jajka wbić do kubka, wsypać do nich tarty ser Gouda, szczyptę soli oraz pieprzu, zalać mlekiem i dobrze roztrzepać widelce, po czym całością zalać kalafiora na patelni. Wszystko smażyć na rumiany kolor, a gotowy omlet podawać na ciepło.

0 komentarzy

Podobne przepisy