Szparagi z groszkiem i parmezanem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 834
Szparagi z groszkiem i parmezanem
fot. mealmakeovermoms / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 350 g zielonych szparagów
  • 350 g świeżego zielonego groszku
  • 50 g tartego parmezanu
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • zielony koperek

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Groszek zielony przesypać do miski. Szparagi pokroić na kawałki, przełożyć je do rondla, zalać 1 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i wymieszać z zielonym groszkiem w misce. Całość posypać tartym parmezanem, szczyptą czarnego pieprzu i udekorować zielonym koperkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów