Tortilla warzywna z boczkiem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3495

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

os.

Składniki

  • 350 g zielonych szparagów
  • 250 g wędzonego boczku
  • 2 cebule
  • 2 placki tortilli
  • sól
  • pieprz biały mielony

Opis przygotowania

Szparagi umyć, przełożyć do rondla, zalać 1,5 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić. Cebule obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Boczek wędzony pokroić w kostkę i zrumienić go na rozgrzanej patelni. Do zrumienionego boczku dodać pokrojoną wcześniej cebulę, po czym oprószyć ją szczyptą soli, białym pieprzem i smażyć do chwili, aż cebula się zeszkli na średnim ogniu. Wtedy ściągnąć z ognia. Następnie placki tortilli przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu, dodać do niej zeszkloną cebulę ze zrumienionym boczkiem oraz ugotowane szparagi. Następnie zawinąć końce tortilli do środka i całość smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Po tym czasie wszystko ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.

0 komentarzy

Podobne przepisy