Cieciorka z rzodkiewką

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 172
Cieciorka z rzodkiewką
fot. Lablascovegmenu / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g cieciorki w zalewie
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 główka sałaty lodowej
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 0,5 łyżeczki suszonej kolendry
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Sałatę wyłożyć na talerz. Cieciorkę osaczyć z zalewy i dodać do sałaty na talerzu. Następnie rzodkiewkę pokroić w cienkie krążki i dodać do całości. Wszystko skropić oliwą z oliwek, doprawić do smaku szczyptą soli, posypać suszoną kolendrą i dokładnie wymieszać.

0 komenatrzy

Podobne przepisy