Gruszki z orzechami i żurawiną

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 764
Gruszki z orzechami i żurawiną
fot. Lablascovegmenu / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 250 g całych orzechów laskowych
  • 200 g suszonej żurawiny
  • 100 ml syropu klonowego
  • 4 gruszki (Klapsy)
  • 1 szklanka wrzącej wody

Opis przygotowania:

Suszoną żurawinę sparzyć wrzącą wodą na sicie i osączyć z jej nadmiaru. Po osączeniu z wody przesypać ją do miski. Gruszki umyć,obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić na duże kawałki i dodać do żurawiny w misce. Dodać do tego całe orzechy laskowe. Całość polać syropem klonowym i podawać do spożycia.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów