Gruszki z orzechami i żurawiną

wd2005

Autor:

Przepisów: 3473

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

os.

Składniki

  • 250 g całych orzechów laskowych
  • 200 g suszonej żurawiny
  • 100 ml syropu klonowego
  • 4 gruszki (Klapsy)
  • 1 szklanka wrzącej wody

Opis przygotowania

Suszoną żurawinę sparzyć wrzącą wodą na sicie i osączyć z jej nadmiaru. Po osączeniu z wody przesypać ją do miski. Gruszki umyć,obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić na duże kawałki i dodać do żurawiny w misce. Dodać do tego całe orzechy laskowe. Całość polać syropem klonowym i podawać do spożycia.

0 komentarzy

Podobne przepisy