Pieczarki z tofu i brokułem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3548

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

os.

Składniki

  • 400 g pieczarek
  • 350 g wędzonego tofu
  • 3 łyżki masła klarowanego
  • 1 brokuł
  • 1 łyżeczka suszonego majeranku
  • szczypta mielonego czarnego pieprzu
  • sól

Opis przygotowania

Brokuła oraz pieczarki umyć i osączyć z wody. Pieczarki obrać z błony, oprószyć szczyptą soli, mielonego czarnego pieprzu, suszonym majerankiem i lekko zrumienić na rozgrzanym maśle klarowanym na patelni na średnim ogniu.
Do zrumienionych pieczarek dodać pokrojone w dużą kostkę tofu i razem smażyć jeszcze przez 1 minutę. Po tym czasie ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Następnie brokuła podzielić na różyczki, przełożyć je do rondla, zalać 1 5 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i dodać do całości na talerzu.

0 komentarzy

Podobne przepisy