Ogórki w sosie orzechowym

wd2005

Autor:

Przepisów: 3594

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

os.

Składniki

  • 2 zielone ogórki szklarniowe
  • garść świeżej bazylii
  • sól
  • Na sos:
  • 250 ml jogurtu naturalnego dobrze zmrożonego
  • 150 g tłuczonych orzechów laskowych
  • 2 ząbki czosnki

Opis przygotowania

Ogórki oraz bazylię umyć i osączyć z wody. Ogórki pokroić w cienkie, podłużne plastry i przełożyć do miski.

Przygotować sos: czosnek obrać ze skóry i przepuścić go przez praskę do kolejnej miski. Dodać do niego tłuczone orzechy laskowe. Całość zalać jogurtem naturalnym, doprawić do smaku szczyptą soli, dobrze wymieszać i dodać do pokrojonych wcześniej ogórków. Wszystko posypać świeżą bazylią.

0 komentarzy

Podobne przepisy