Sałatka truskawkowo-warzywna

wd2005

Autor:

Przepisów: 3474

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

os.

Składniki

  • 400 g truskawek
  • 2 pęczki świeżego szpinaku
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 szklanka orzechów pecan
  • szczypta soli
  • szczypta mielonego białego pieprzu

Opis przygotowania

Truskawki oraz szpinak umyć i osączyć z wody. Szpinak przełożyć do miski. Truskawki obrać z szypułek, pokroić w ćwiartki i dodać do szpinaku w misce wraz z orzechami pecan. Następnie ocet balsamiczny wymieszać z kubku z oliwą z oliwek, szczyptą soli, mielonym białym pieprzem, polać tym całość i wszystko wymieszać.

0 komentarzy

Podobne przepisy