Sałatka truskawkowo-warzywna

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 199
Sałatka truskawkowo-warzywna
fot. Lablascovegmenu / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g truskawek
  • 2 pęczki świeżego szpinaku
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 szklanka orzechów pecan
  • szczypta soli
  • szczypta mielonego białego pieprzu

Opis przygotowania:

Truskawki oraz szpinak umyć i osączyć z wody. Szpinak przełożyć do miski. Truskawki obrać z szypułek, pokroić w ćwiartki i dodać do szpinaku w misce wraz z orzechami pecan. Następnie ocet balsamiczny wymieszać z kubku z oliwą z oliwek, szczyptą soli, mielonym białym pieprzem, polać tym całość i wszystko wymieszać.

0 komenatrzy

Podobne przepisy