Komosa ryżowa z porem, nasturcją i winogronami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 802
Komosa ryżowa z porem, nasturcją i winogronami
fot. Ideas in Food /

Składniki:

  • 4 czerwone winogrona
  • 2 szklanki komosy ryżowej
  • 2 łodygi nasturcji z kwiatami
  • 1 duży por
  • 1 łyżka cukru
  • 0,5 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
  • sól

Opis przygotowania:

Winogron, nasturcję oraz por umyć i osączyć z wody. Komosę ryżową opłukać pod bieżącą wodą, potem przesypać ją do rondla, zalać 3 szklankami lekko osolonej wody i ugotować na sypko. Po ugotowaniu odparować i uformować z niej cienki, podłużny rulon. Rulon wyłożyć na talerz. Por przekroić na połowy, włożyć je do rondla, zasypać cukrem, szczyptą soli, zalać 1 l wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu por odcedzić z nadmiaru wody i dodać do komosy na talerzu. Wszystko udekorować kwiatami i liśćmi z nasturcji oraz pokrojonym w cienkie plastry czerwonym winogronem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów