Ostrygi ze śmietaną, chrzanem i klajtonią

wd2005

Autor:

Przepisów: 3498

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 150 g mrożonych ostryg
  • 150 ml śmietany kremówki
  • 2 gałązki klajtonii (szpinaku kubańskiego)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka świeżo tartego chrzanu

Opis przygotowania

Klajtonię umyć i osączyć z wody. Na talerz wylać oliwę z oliwek. Następnie ostrygi rozmrozić, odciąć od muszli i wyłożyć na talerz z oliwą. Świeżo tarty chrzan wymieszać ze śmietaną i dodać do całości. Wszystko udekorować gałązkami świeżej klajtonii i podawać do spożycia.

0 komentarzy