Ostrygi ze śmietaną, chrzanem i klajtonią

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 946
Ostrygi ze śmietaną, chrzanem i klajtonią
fot. Ideas in Food / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 150 g mrożonych ostryg
  • 150 ml śmietany kremówki
  • 2 gałązki klajtonii (szpinaku kubańskiego)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka świeżo tartego chrzanu

Opis przygotowania:

Klajtonię umyć i osączyć z wody. Na talerz wylać oliwę z oliwek. Następnie ostrygi rozmrozić, odciąć od muszli i wyłożyć na talerz z oliwą. Świeżo tarty chrzan wymieszać ze śmietaną i dodać do całości. Wszystko udekorować gałązkami świeżej klajtonii i podawać do spożycia.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów