Baranek twarogowy z owocami

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 400 g białego twarogu koziego
  • 4 kropelki deserowe z czekolady
  • 2 dojrzałe gruszki
  • 2 liście sałaty rzymskiej
  • 1 owoc karamboli

Opis przygotowania

Gruszki, karambolę oraz sałatę umyć i osączyć z wody. Liście sałaty rzymskiej wyłożyć na talerz. Następnie gruszki obrać ze skóry, przekroić je na połowy, wydrążyć z nich nasiona, a miąższ położyć na liściach sałaty. Następnie na to nałożyć twaróg kozi. Owoc karamboli pokroić w plastry o grubości 1 cm, wyciąć z nich trójkąty i uformować z nich różki baranka. W miąższ gruszki włożyć czekoladowe kropelki (oczy baranka).

0 komentarzy

Podobne przepisy