Cukinia zapiekana z ziemniakami

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 300 g tartego sera Cheddar
  • 4 duże ziemniaki
  • 1 zielona mała cukinia
  • 1 łyżeczka mielonych nasion kolendry
  • 1 szklanka mleka 2%
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania

Ziemniaki oraz cukinię umyć i osączyć z wody. Następnie warzywa te pokroić w cienkie plastry i razem przełożyć do brytfanki wyłożonej aluminiowym złotkiem. Potem mleko przelać do rondla, wsypać do niego tarty ser Cheddar, szczyptę soli, pieprzu, mielone nasiona kolendry, dobrze wymieszać i polać tym całość. Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C i piec do miękkości warzyw. Po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika i podawać na ciepło.

0 komentarzy

Podobne przepisy