Sałatka krabowa

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1179
Sałatka krabowa
fot. loustejskal / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g paluszków krabowych surimi
  • 2 czerwone cykorie
  • 2 łyżki octu ryżowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 czerwona papryczka chili
  • natka zielonej kolendry
  • pieprz czarny mielony
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Liście cykorii wyłożyć na talerz. Paluszki krabowe pozbawić skóry, a mięso pokroić na małe kawałki do miski. Natkę zielonej pietruszki posiekać drobno i dodać do pokrojonych paluszków krabowych. Potem dodać do tego obrany ze skóry i pokrojony drobno czosnek. Następnie papryczkę chili pozbawić nasion, pokroić drobno i dodać do całości. Pokrojone warzywa i paluszki karbowe skropić octem ryżowym, oliwą z oliwek, sokiem z cytryny, doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu, dobrze wymieszać i wyłożyć na liście cykorii.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów