Koper włoski z serem i śmietaną

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 251
Koper włoski z serem i śmietaną
fot. loustejskal / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 ml śmietany 18%
  • 300 g mozzarelli
  • 2 kopry włoskie
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz biały mielony

Opis przygotowania:

Koper włoski umyć, osączyć z wody i pokroić w drobną kostkę do miski. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i dodać do pokrojonego wcześniej kopru. Oba składniki doprawić do smaku szczyptą soli, białego pieprzu, dobrze wymieszać i wyłożyć na talerz. Wszystko polać to śmietaną i oliwą z oliwek.

0 komenatrzy

Podobne przepisy