Dynia pieczona z kaczką

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 3 male dynie piżmowe
  • 3 piersi z kaczki
  • 1 główka sałaty strzępiastej
  • 1 łyżeczka suszonego majeranku
  • sól
  • mielony pieprz czarny
  • olej słonecznikowy do głębokiego smażenia

Opis przygotowania

Dynie oraz sałatę umyć i osączyć z wody. Sałatę wyłożyć na talerz. Następnie z dyni wydrążyć środki od spodu. Piersi z kaczki pokroić w kostkę i oprószyć szczyptą soli, pieprzem i suszonym tymiankiem. Pokrojone mięso przełożyć do wydrążonych dyń. Całości przełożyć do mocno rozgrzanego oleju w rondlu ogonkami do dołu i smażyć na średnim ogniu do chwili, aż dynie zmiękną. Wtedy ściągnąć je z ognia, osączyć z nadmiaru tłuszczu i dodać do sałaty na talerzu.

0 komentarzy

Podobne przepisy