Zapiekanka z marchewką i jarmużem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3518

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 200 ml mleka 2%
  • 100 g tartego parmezanu
  • 5 jaj
  • 4 marchewki
  • 1 duża bagietka
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka masła
  • pęczek jarmużu
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Marchew obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Jarmuż pokroić na małe kawałki. Czosnek obrać ze skóry i pokroić drobno. Bagietkę połamać na drobne kawałki i przełożyć je do wysmarowanej masłem brytfanki. Dodać do tego pokrojoną wcześniej marchew, jarmuż i czosnek. Następnie jajka wbić do rondla, zalać je mlekiem, zasypać mąką, tartym parmezanem i dobrze rozmieszać widelcem. Po rozmieszaniu zalać tym składniki w brytfance. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, mielonym czarnym pieprzem, po czym wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec na rumiany kolor.

0 komentarzy

Podobne przepisy