Sałatka z jajkami, jabłkami, papryką i szynką

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 300 g wędzonej szynki w plastrach
  • 6 jaj
  • 2 słodkie jabłka
  • 2 czerwone papryki
  • 2 liście salaty
  • 2 łyżki majonezu
  • świeża bazylia do dekoracji
  • sól

Opis przygotowania

Warzywa oraz jabłka umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić ją w drobną kostkę do miski. Jabłka obrać ze skóry, pozbawić gniazd nasiennych, a miąższ pokroić w drobną kostkę i dodać do pokrojonej papryki. Szynkę pokroić w drobną kostkę i dodać do tego. Następnie jajka przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować na twardo. Po ugotowaniu jajka odcedzić, obrać ze skorupek, pokroić drobno i dodać do całości. Wszystko doprawić do smaku szczyptą soli, po czym dodać do tego majonez i dobrze wymieszać. Po wymieszaniu przełożyć na talerz i liście salaty.

0 komentarzy

Podobne przepisy