Fasola z marchewką, papryką i szpinakiem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3580

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 400 g fasoli Jaś
  • 3 łyżki masła
  • 2 marchewki
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka papryka
  • pęczek szpinaku
  • sól

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Fasolę przesypać do rondla, zalać ją 1 l lekko osolonej wody i moczyć przez 2 godziny. Po namoczeniu ugotować do miękkości w wodzie, w której się moczyła i odcedzić. Paprykę pozbawić nasion i pokroić na małe kawałki. Marchew obrać ze skóry, pokroić ją w kostkę i smażyć na rozgrzanym maśle na patelni do miękkości. Kiedy marchew zmięknie, dodać do tego pokrojoną wcześniej paprykę czerwoną, żółtą oraz ugotowaną fasolę. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, dobrze wymieszać i smażyć do miękkości warzyw. Pod koniec smażenia dodać do tego pokrojony na kawałki szpinak. Wszystko dobrze wymieszać, po czym ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.

0 komentarzy

Podobne przepisy