Por grillowany z kaszą

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 100 ml śmietany 18%
  • 2 szklanki kaszy jęczmiennej
  • 2 pory
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki bułki tartej
  • bazylia do dekoracji
  • sól

Opis przygotowania

Por oraz bazylię umyć i osączyć z wody. Kaszę jęczmienną opłukać pod bieżącą wodą, przesypać ją do rondla, zalać 4 szklankami lekko osolonej wody i ugotować na sypko. Po ugotowaniu odcedzić, lekko przestudzić i wymieszać ze śmietaną. Po wymieszaniu przełożyć na talerz. Następnie por skropić oliwą z oliwek, położyć go na ruszcie rozpalonego grilla i grillować do chwili, aż się przyrumieni. Wtedy ściągnąć go z grilla i dodać do kaszy na talerzu. Wszystko posypać bułka tartą i udekorować świeżą bazylią.

0 komentarzy

Podobne przepisy