Cieciorka z rzodkiewką

wd2005

Autor:

Przepisów: 3639

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 400 g cieciorki
  • 6 rzodkiewek
  • 4 liście sałaty
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka suszonej kolendry
  • 0,5 łyżeczki kminu rzymskiego
  • sól

Opis przygotowania

Warzywa umyć. Następnie cieciorkę przesypać do rondla, zalać ją 1,5 l lekko osolonej wody i moczyć przez 2 godziny. Po namoczeniu ugotować do miękkości w wodzie, w której się moczyła i odcedzić do miski. Rzodkiewkę pokroić w cienkie krążki i dodać do ugotowanej cieciorki. Dodać do tego pokrojoną na kawałki sałatę, wsypać suszoną kolendrę i kmin rzymski. Całość skropić oliwą z oliwek i dobrze wymieszać.

0 komentarzy

Podobne przepisy