Sałatka warzywna z oliwkami i kiełkami

wd2005

Autor:

Przepisów: 3518

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 200 g czarnych oliwek w zalewie
  • 4 rzodkiewki
  • 3 g kiełków lucerny
  • 2 pomidory
  • 1 zielony ogórek szklarniowy
  • 1 sałata rzymska
  • 1 zielona papryka
  • sól

Opis przygotowania

Warzywa oraz kiełki lucerny umyć i osączyć z wody. Sałatę rzymską podzielić na liście i przełożyć je do miski. Rzodkiewki oraz ogórka pokroić w cienkie krążki i dodać do sałaty w misce. Paprykę pozbawić nasion, pokroić w drobną kostkę i dodać do całości. Dodać do tego osączone z zalewy czarne oliwki. Pomidory pokroić na małe kawałki i dodać do warzyw w misce. Wszystko doprawić do smaku szczyptą soli, dobrze wymieszać i posypać kiełkami lucerny.

0 komentarzy

Podobne przepisy