Zupa z czerwonej kapusty i kukurydzy

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 800 ml bulionu warzywnego
  • 400 g kukurydzy w zalewie
  • 2 łyżki oleju
  • 2 marchewki
  • 2 liście laurowe
  • 1 ćwiartka czerwonej kapusty
  • 1 łyżeczka przyprawy Maggi
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania

Marchew i kapustę umyć i osączyć z wody. Marchew obrać ze skóry i pokroić na małe kawałki. Kapustę pokroić w cienkie plastry. Cebulę obrać ze skory, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju w rondlu. Następnie do zeszklonej cebuli wlać bulion warzywny, dodać pokrojoną wcześniej marchew, kapustę czerwoną i gotować na średnim ogniu do miękkości warzyw. Kiedy warzywa zmiękną, dodać do tego osaczoną z zalewy kukurydzę. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu, przyprawą Maggi, dobrze wymieszać i gotować jeszcze przez 2 minuty. Po tym czasie wszystko ściągnąć z ognia i przelać na talerz.

0 komentarzy

Podobne przepisy