Sałatka wiosenna

wd2005

Autor:

Przepisów: 3498

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 300 g białej fasoli w zalewie
  • 250 g zielonej fasolki szparagowej
  • 250 g mozzarelli w zalewie
  • 4 czerstwe kromki chleba tostowego
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 pomidory
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • sól

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Fasolkę szparagową pozbawić końcowej, przełożyć ją do rondla, zalać 1 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu fasolkę odcedzić i przełożyć ją do miski. Białą fasolę osaczyć z zalewy i dodać do ugotowanej fasolki szparagowej. Pomidory pokroić w kostkę i dodać do warzyw w misce. Następnie dodać do tego osączony z zalewy i pokrojony w kostkę ser mozzarella. Czosnek obrać ze skóry, pokroić go drobno i zeszklić na rozgrzanej oliwie na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać pokrojony w dużą kostkę chleb tostowy. Chleb oprószyć szczyptą soli, mielonym kminkiem i smażyć go na średnim ogniu do chwili, aż się zrumieni. Wtedy ściągnąć go z patelni i dodać do całości. Wszystko dobrze wymieszać i podawać do spożycia.

0 komentarzy

Podobne przepisy