Kanapki z łososiem

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 500 g chleba tostowego
  • 400 g wędzonego łososia
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki kaparów w zalewie
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 czerwona papryka
  • 0,5 łyżeczki mielonego, kolorowego pieprzu
  • natka zielonej pietruszki
  • sól

Opis przygotowania

Paprykę czerwoną oraz natkę zielonej pietruszki umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion, pokroić ją w drobną kostkę i razem z posiekaną drobno natką zielonej pietruszki przełożyć do miski. Łososia wędzonego rozdrobnić i dodać do papryki z natką. Dodać do tego obrany ze skóry i pokrojony drobno czosnek oraz masło. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, kolorowym pieprzem, dobrze wymieszać i przełożyć na pokrojony w trójkąty chleb tostowy. Wszystko spiąć małymi wykałaczkami i podawać do spożycia.

0 komentarzy

Podobne przepisy