Sorbet jeżynowo-cytrynowy

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 228
Sorbet jeżynowo-cytrynowy
fot. telepathicparanoia / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 2 szklanki niegazowanej wody mineralnej
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki soku cytrynowego
  • 2 szklanki jeżyn
  • garstka świeżej mięty

Opis przygotowania:

Jeżyny oraz miętę umyć i osączyć z wody. Wodę mineralną przelać do plastikowego pojemniczka, wlać do niej sok cytrynowy, wsypać cukier i dokładnie wymieszać. Całość zamrozić w zamrażalniku, po czym wyciągnąć i łyżeczką wyskrobać na talerz. Wszystko posypać jeżynami i świeżą mięta.

0 komenatrzy

Podobne przepisy