Frytki z tofu, sosem i śmietaną

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 600 g jedwabistego tofu
  • 200 ml śmietany kremówki
  • 200 ml słodko-kwaśnego sosu chili
  • 1 szklanka mąki kukurydzianej
  • 1 szklanka letniej wody
  • olej słonecznikowy do głębokiego smażenia

Opis przygotowania

Tofu pokroić, skropić letnią wodą i oprószyć mąka kukurydzianą. Następnie oprószone mąką tofu pokroić na cienkie słomki i wrzucić je do mocno rozgrzanego oleju na patelni. Tofu smażyć na średnim ogniu do chwili, aż zacznie się lekko rumienić. Wtedy ściągnąć je z ognia, łyżką cedzakową osączyć z nadmiaru tłuszczu i przełożyć na talerz. Gotowe podawać ze śmietaną i sosem słodko-kwaśnym.

0 komentarzy

Podobne przepisy