Arbuz z suszonymi krewetkami i orzechami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1178
Arbuz z suszonymi krewetkami i orzechami
fot. Andrea Nguyen / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 600 g miąższu z arbuza
  • 200 g suszonych krewetek
  • 200 g tłuczonych orzeszków ziemnych
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka jasnego sosu sojowego
  • 1 łyżka brązowego cukru
  • natka zielonej pietruszki

Opis przygotowania:

Natkę zielonej pietruszki opłukać pod bieżącą wodą i posiekać drobno. Miąższ z arbuza pokroić w dużą kostkę i wyłożyć na talerz. Suszone krewetki drobno posiekać do miski. Do krewetek dodać tłuczone orzeszki ziemne. Następnie czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i dodać do krewetek w misce. Potem wlać do tego sok z limonki, sos sojowy i wsypać brązowy cukier. Całość w misce dobrze wymieszać i przelać na miąższ z arbuza. Wszystko posypać posiekaną wcześniej natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów