Makaron z kaparami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 4501
Makaron z kaparami

Składniki:

  • 60 dkg piersi z indyka
  • 40 dkg makaronu (rurki)
  • 4 małe cebule
  • 40 dkg pomidorów z puszki
  • 4 łyżki kaparów
  • 4 łyżki oleju
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka pikantnego sosu
  • natka zielonej pietruszki
  • szczypta soli
  • pieprz
  • cukier
  • olej do smażenia.

Opis przygotowania:

Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę obrać i drobno posiekać. Czosnek obrać i rozetrzeć ze szczyptą soli. Mięso pokroić w kostkę i oprószyć solą i pieprzem. Rozgrzać mocno olej na patelni i podsmażyć na nim mięso. Do mięsa dodać posiekaną cebulę oraz czosnek. Wszystko razem smażyć na złoty kolor. Do podsmażonego mięsa dodać pomidory z puszki i kapary. Całość zagotować. Przyprawić do do smaku solą, pieprzem, cukrem i sosem pikantnym. Makaron odcedzić na sitku, przelać zimną wodą, wyłożyć na talerz i polać mięsem z pomidorami i kaparami. Gotowe danie posypać natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów