Makaron udon w bulionie i z jajkiem

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 800 ml bulionu Dashi
  • 300 g grubego makaronu Udon
  • 2 jajka
  • 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • pęczek szczypiorku

Opis przygotowania

Szczypiorek umyć, osączyć z wody i pokroić go drobno. Makaron wrzucić do rondla z 1,5 litra gotującej się wody z sosem sojowym i ugotować go do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i przełożyć do miski. Następnie bulion zagotować, na wrzątek wbić jajka i gotować do chwili, aż białka jaj się zetną. Wówczas bulion z jajkami ściągnąć z ognia i przelać do makaronu w misce. Wszystko posypać pokrojonym szczypiorkiem.

0 komentarzy

Podobne przepisy