Szparagi w szynce

wd2005

Autor:

Przepisów: 3367

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 400 g zielonych szparagów
  • 250 g wędzonej szynki wiejskiej w plastrach
  • 100 ml ciemnego sosu sojowego
  • 2 łyżki masła
  • 1 zielony ogórek do dekoracji
  • sól

Opis przygotowania

Szparagi oraz ogórka umyć i osączyć z wody. Następnie szparagi przełożyć do rondla, zalać je 1,5 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i zawinąć je w plastry wędzonej szynki. Całość przełożyć na patelnię i smażyć na roztopionym maśle przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Po tym czasie ściągnąć z patelni i wyłożyć na talerz. Wszystko polać sosem sojowym i podawać przystrojone ogórkiem zielonym.

0 komentarzy

Podobne przepisy