Zupa rybna z bakłażanem w curry

wd2005

Autor:

Przepisów: 3518

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 800 ml bulionu warzywnego
  • 400 g mrożonych filetów z morszczuka
  • 4 zielone, małe bakłażany
  • 1 mały seler
  • 1 łyżeczką tartej skórki cytrynowej
  • 1 łyżeczka curry
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • garstka świeżej bazylii

Opis przygotowania

Filety z morszczuka rozmrozić i pokroić na małe kawałki. Warzywa umyć, osączyć z wody. Seler obrać ze skóry, po czym razem z bakłażanami pokroić w dużą kostkę. Następnie do rondla wlać bulion warzywny, dodać do niego pokrojony wcześniej seler i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Dodać do tego pokrojone bakłażany i morszczuka. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu, wsypać curry, skórkę cytrynową, dobrze wymieszać i gotować do miękkości składników. Kiedy zmiękną, dodać świeżą bazylię, po czym wszystko ściągnąć z ognia i przelać na talerz.

0 komentarzy

Podobne przepisy