Kolorowa salatka

wd2005

Autor:

Przepisów: 3637

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 2 główki czerwonej sałaty
  • 20 dkg roszponki
  • 25 dkg śmietany kremówki
  • sok z jednej cytryny
  • 1 łyżeczka cukru
  • szczypta soli
  • biały pieprz

Opis przygotowania

Sałatę i roszponkę dokładnie umyć i osuszyć. Śmietanę lekko ubić. Podczas ubijania śmietany dodać do niej sok z cytryny, doprawić solą, cukrem i pieprzem. Sałatę czerwoną i roszponkę pokroić w paski, przełożyć do salaterki i polać wymieszaną śmietana z sokiem cytrynowym. Sałata najlepiej smakuje z grzankami z chleba tostowego.

0 komentarzy

Podobne przepisy