Tofu w syropie imbirowym

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 400 g jedwabistego tofu
  • Syrop:
  • 100 g świeżego imbiru
  • 2 szklanki cukru
  • 2 szklanki wody
  • 2 łyżki miodu lipowego

Opis przygotowania

Tofu przełożyć do rondla, zalać wodą tak, aby nie wystawało i zagotować na średnim ogniu. Po zagotowaniu odcedzić i przełożyć do miski.

Przygotować syrop: imbir obrać ze skóry, pokroić go w drobną kostkę i przełożyć do rondla. Zalać go wodą, miodem, zasypać cukrem i gotować na średnim ogniu do chwili, aż całość zacznie gęstnieć. Wtedy ściągnąć go z ognia, przecedzić przez sito, a następnie zalać nim tofu w misce.

0 komentarzy

Podobne przepisy