Jajka ze szparagami i szpinakiem

arek

Autor:

Przepisów: 1914

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 300 g zielonych szparagów
  • 2 jajka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • garstka świeżego szpinaku
  • sól

Opis przygotowania

Szpinak oraz szparagi umyć i osączyć z wody. Następnie szparagi przełożyć do rondla, zalać je 1 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i pokroić w cienkie plastry. Jajka wbić na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu, oprószyć je szczyptą soli i smażyć do chwili, aż same białka się zetną. Wówczas ściągnąć je z patelni i wyłożyć na talerz. Całość posypać gotowanymi szparagami, nałożyć na to szpinak i polać oliwą z oliwek.

0 komentarzy

Podobne przepisy