Awokado z serem i rodzynkami

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 350 g sera twarogowego
  • 150 g rodzynek
  • 4 dojrzale awokado
  • 1 szklanka wrzącej wody
  • 1 łyżka soku cytrynowego
  • garstka świeżej bazylii

Opis przygotowania

Rodzynki sparzyć wrzącą wodą, osaczyć z jej nadmiaru i pokroić na drobne kawałeczki. Awokado oraz bazylię umyć i osączyć z wody. Następnie awokado przekroić na połowy, usunąć pestkę, a miąższ wyskrobać łyżeczką do miski. Skóra z wydrążonego awokado powinna przypominać tzw łódeczki. Do miąższu z awokado dodać ser twarogowy, pokrojone wcześniej rodzynki i wlać do tego sok cytrynowy. Całość dobrze wymieszać i przełożyć do skórek z wydrążonego wcześniej awokado. Wszystko wyłożyć na talerz i udekorować listkami świeżej bazylii.

0 komentarzy

Podobne przepisy