Awokado z serem i rodzynkami

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 835
Awokado z serem i rodzynkami
fot. belgianchocolate / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 350 g sera twarogowego
  • 150 g rodzynek
  • 4 dojrzale awokado
  • 1 szklanka wrzącej wody
  • 1 łyżka soku cytrynowego
  • garstka świeżej bazylii

Opis przygotowania:

Rodzynki sparzyć wrzącą wodą, osaczyć z jej nadmiaru i pokroić na drobne kawałeczki. Awokado oraz bazylię umyć i osączyć z wody. Następnie awokado przekroić na połowy, usunąć pestkę, a miąższ wyskrobać łyżeczką do miski. Skóra z wydrążonego awokado powinna przypominać tzw łódeczki. Do miąższu z awokado dodać ser twarogowy, pokrojone wcześniej rodzynki i wlać do tego sok cytrynowy. Całość dobrze wymieszać i przełożyć do skórek z wydrążonego wcześniej awokado. Wszystko wyłożyć na talerz i udekorować listkami świeżej bazylii.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów