Naleśniki truskawkowe

iwona

Autor:

Przepisów: 1979

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 300 g truskawek
  • 100 ml polewy czekoladowej
  • 2 łyżki cukru pudru
  • Ciasto:
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka mleka 2%
  • 1 jajko
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka oleju

Opis przygotowania

Tryskawki umyć, osączyć z wody, obrać z szypułek i pokroić w ćwiartki. Przygotować ciasto: mąkę z cukrem przesypać do rondla. Wlać do tego mleko, wbić jajko i całość zmiksować mikserem na konsystencję gęstej śmietanki. Po zmiksowaniu ciasto nabrać chochelką i przelać na je na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu. Naleśniki smażyć na średnim ogniu z obu stron na rumiany kolor, po czym usmażone ściągnąć z patelni i zawinąć z nie pokrojone wcześniej truskawki. Wszystko przełożyć na talerz, polać polewą czekoladową i posypać cukrem pudrem.

0 komentarzy

Podobne przepisy

Moje konto

Podziel się