Pizzarolma

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1494
Pizzarolma

Składniki:

  • Ciasto:
  • mąka 1/2 kg
  • sól
  • drożdże
  • olej
  • woda
  • Dodatki:
  • 4 duże pomidory
  • Ser żółty (najlepiej radamer)
  • Oliwki czarne
  • 8 pieczarek
  • Cebula
  • Ketchup do pizzy

Opis przygotowania:

Z podanych składników, wyrobić ciasto, a następnie wstawić do jakiegoś suchego i niezbyt zimnego miejsca, w międzyczasie pokroić na ćwiartki pomidory, oliwki na małe koła, pieczarki w tzw. telefony, cebulę w okrągłe obręcze. Gdy już wyjmiemy ciasto, to rozwałkowujemy je, następnie polewamy ketchupem do pizzy i nakładamy składniki ile tylko nasze brzuszki chcą. Następnie wkładamy wszystko do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut, pamiętajmy że blacha na której ułożymy ciasto ma być wyłożona papierem do pieczenia. Smacznego

Autor: olma

Komentarze (1)

Wyczarowałam wczoraj pizzę z tego przepisu, pycha!