Grzanki z serem, orzechami, migdałami i slonecznikiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 259
Grzanki z serem, orzechami, migdałami i slonecznikiem
fot. anokarina / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 4 plastry parmezanu
  • 4 łyżki oleju
  • 2 kromki pszennego chleba
  • 2 łyżki łuskanego słonecznika
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • 2 łyżki tłuczonych orzechów ziemnych
  • sól

Opis przygotowania:

Rozgrzać mocno olej na patelni i włożyć do niego chleb pszenny. Na kromki chleba nałożyć plastry parmezanu. Następnie całość posypać tłuczonymi orzechami ziemnymi, płatkami migdałowymi i łuskanym słonecznikiem. Wszystko oprószyć szczyptą soli, przykryć pokrywką i smażyć na średnim ogniu do chwili, aż ser całkowicie się roztopi. Wtedy ściągnąć z patelni i przełożyć na talerz.

0 komenatrzy

Podobne przepisy