Grzanki z serem, orzechami, migdałami i slonecznikiem

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Grzanki z serem, orzechami, migdałami i slonecznikiem

    Dodane przez: iwona

    anokarina / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 4 plastry parmezanu
  • 4 łyżki oleju
  • 2 kromki pszennego chleba
  • 2 łyżki łuskanego słonecznika
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • 2 łyżki tłuczonych orzechów ziemnych
  • sól

Opis przygotowania

Rozgrzać mocno olej na patelni i włożyć do niego chleb pszenny. Na kromki chleba nałożyć plastry parmezanu. Następnie całość posypać tłuczonymi orzechami ziemnymi, płatkami migdałowymi i łuskanym słonecznikiem. Wszystko oprószyć szczyptą soli, przykryć pokrywką i smażyć na średnim ogniu do chwili, aż ser całkowicie się roztopi. Wtedy ściągnąć z patelni i przełożyć na talerz.

0 komentarzy

Podobne przepisy