Bulion z melonem i kurczakiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 332
Bulion z melonem i kurczakiem
fot. Charles Haynes / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 800 ml bulionu warzywnego
  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 zielony melon
  • 0,5 łyżeczki mielonych nasion kolendry
  • sól

Opis przygotowania:

Melona umyć, obrać ze skóry, usunąć nasiona, po czym miąższ wydrążyć małą łyżeczką od lodów do miski. Następnie piersi z kurczaka pokroić w cienkie plastry, przełożyć je do rondla i zalać bulionem warzywnym. Całość w rondlu doprawić do smaku szczyptą soli, oprószyć mielonymi nasionami kolendry i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu wszystko przelać na talerz i wyłożyć przygotowanym wcześniej melonem.

0 komenatrzy

Podobne przepisy