Bulion z melonem i kurczakiem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3639

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 800 ml bulionu warzywnego
  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 zielony melon
  • 0,5 łyżeczki mielonych nasion kolendry
  • sól

Opis przygotowania

Melona umyć, obrać ze skóry, usunąć nasiona, po czym miąższ wydrążyć małą łyżeczką od lodów do miski. Następnie piersi z kurczaka pokroić w cienkie plastry, przełożyć je do rondla i zalać bulionem warzywnym. Całość w rondlu doprawić do smaku szczyptą soli, oprószyć mielonymi nasionami kolendry i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu wszystko przelać na talerz i wyłożyć przygotowanym wcześniej melonem.

0 komentarzy

Podobne przepisy