Cieciorka ze szpinakiem w sosie sojowym

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 400 g cieciorki
  • 300 g świeżego szpinaku
  • 200 ml sosu sojowego ciemnego
  • 0,5 łyżeczki tartej gałki muszkatołowej
  • sól

Opis przygotowania

Cieciorkę oraz szpinak opłukać pod bieżącą wodą. Cieciorkę przesypać do rondla, zalać ją 1 l lekko osolonej wody i moczyć przez 1 godzinę. Po namoczeniu ugotować do miękkości w wodzie, w której się moczyła i odcedzić. Zagotować 1 l wody w rondlu i na wrzątek wrzucić szpinak. Szpinak gotować przez 1 minutę na średnim ogniu, po czym odcedzić i wymieszać z tartą gałką muszkatołową. Po wymieszaniu wyłożyć na talerz i dodać do tego gotowaną cieciorkę. Całość zalać sosem sojowym i podawać do spożycia.

0 komentarzy

Podobne przepisy