Płonące lody

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 464
Płonące lody
fot. Charles Haynes / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 100 ml spirytusu
  • 4 wafelki kakaowe
  • 4 ciastka Delicje wiśniowe
  • 2 gałki lodów kakaowych
  • 2 łyżki syropu malinowego
  • 2 rurki waflowe
  • 2 gałązki świeżej mięty

Opis przygotowania:

Miętę umyć i osączyć z wody. Następnie do kieliszków włożyć lody kawowe. Dodać do tego wafle kakaowe, Delicje i rurki waflowe. Całość skropić syropem malinowym i udekorować świeżą miętą. Wszystko polać spirytusem, szybko podpalić i podawać do spożycia.

0 komenatrzy

Podobne przepisy